EXCLUSIV PRAHOVA .INTERVIU CU DIANA BELBITA,luptătoare profesionistă  Kickboxing,MMA şi Kempo .Performanţă nu înseamnă doar cele 3-4 ore de antrenament pe zi, înseamnă mult mai mult
 
EXCLUSIV PRAHOVA .INTERVIU CU DIANA BELBITA,luptătoare profesionistă  Kickboxing,MMA şi Kempo .Performanţă nu înseamnă doar cele 3-4 ore de antrenament pe zi, înseamnă mult mai mult
Diana Irena Belbita este una dintre cele mai bune (tinere) sportive din România.
 
Conform wikipedia.org (https://ro.wikipedia.org/wiki/Diana_Belbita),Diana Irena Belbiţă (s-a născut la data 26 iunie 1996 în localitatea Strehaia, jud. Mehedinţi) este multiplă campioană naţională, europeană şi mondială de Kempo, campioană la kickboxing şi luptătoare profesionistă de MMA.
Singura campioană de MMA a României (deţinătoare a centurii Real Xtreme Fighting - cea mai mare promoţie de MMA din România).
A participat şi la două emisiuni tv: Exatlon România (Kanal D) şi Fermă (Pro TV), La Exalton a făcut parte din echipa faimoşilor, fiind ultima fată rămasă pe traseele Exatlon, iar la Ferma a fost semifinalistă.
În data de 23 aprilie 2019 a anunţat oficial că a semnat contract cu cea mai mare promoţie de MMA din lume UFC.
 
În iunie 2019, Diana a decis să se mute în Canada în vederea pregătirii pentru UFC.
Diana a început să facă sport la 12 ani.
 A început antrenamentele la Palatul Copiilor din Strehaia cu antrenorul Ilie Gâdea, care a iniţiat-o în kickbox. La vârsta de 14 ani s-a mutat din oraşul natal, Strehaia în Drobeta Turnul-Severin pentru a-şi continua antrenamentele alături de Sensei Constantin Mitroi. A fost atrasă ulterior de o ramură mai dură a sportului şi a decis ca în primăvara anului 2015 să intre în cuşcă.
 
În aprilie 2012 a câştigat Cupa Mondială K1 (WAKO) de la Szeged.
 
În martie 2016, pentru a se pregăti la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis să se mute la Oradea, unde s-a pregătit la Centrul de Arte Marţiale Mixte Alexandru Lungu, alături de "Muntele Bihorului" şi Ioan Brânză.
Pe 1 octombrie 2016 Diana a luptat în Zielona-Gora (Polonia) şi a câştigat în faţa reprezentantei ţării gazdă, poloneza Katarzina Lubonska.
Reuşita din acea luptă a trimis-o direct în meciul pentru centura KSW.
 
Pe 27 mai 2017 s-a luptat cu brazilianca Ariane Lipski, care, în ultimele şase meciuri, îşi învinsese adversarele prin KO. Meciul a fost pierdut de Diana Belbiţă. În urmă cu mai mulţi ani, Diana a fost selectată în lotul naţional "Unifight", un sistem complex de luptă similar cu cel din Mixed Marţial Arts.
 Diana Belbiţă a câştigat titlul de campioană naţională în Unifight şi apoi două titluri de campioană europeană în acelaşi stil. Este multiplă campioană naţională la Budokai şi câştigătoare a altor medalii, atât interne, cât şi externe, în turnee de K-1 şi MMA. A câştigat şi un meci în care a avut ca adversar un bărbat.
 
În toamna anului 2018 s-a anunţat că Diana a schimbat echipa de pregătire mutându-se în Bucureşti unde se antrenează la Preda Fight Club.
 
Deşi timpul Dianei este foarte limitat aceasta a avut deosebită plăcere să ne acorde un interviu.
 
Ce a răspuns? Vezi mai jos .
 
GABRIEL DIMA : 3 cuvinte despre Diana Belbita
 
DIANA BELBITA : Imperfectă (nu sunt adepta perfecţiunii);  dedicată (sunt dedicată 100% carierei mele); ciocolată (fericirea mea este dependentă de ciocolată).
 
G.D.: Cel mai frumos/penibil moment de până acum?
D.B.: Fiecare moment din viaţa mea îl trăiesc la intensitate maximă atunci când se întâmpla, deci nu pot spune despre un moment că a fost cel mai frumos, la momentul respectiv, orice moment frumos a fost cel mai frumos.
Din fericire am cam fost ferită de momente penibile, ele au existat, dar la intensitate mică şi, bineînţeles, că prefer să le ţin doar pentru mine. De ce aş vrea să povestesc public un moment penibil din viaţa mea, doar pentru a mă simţi jenată încă o dată?!
G.D.: Cel mai important trofeu...
D.B.:Centura de Campioană MMA a României, care  în momentul de faţă se află la “Academia Radu Zarioiu” în Vâlcea. Am ales să o las acolo pentru a motiva luptătoarele generaţiei viitoare.
G.D.:Ce pasiuni mai are Diana Belbita ?
D.B.:În general îmi concentrez toată atenţia şi energia asupra carierei sportive. Deci nu pot spune că am alte pasiuni, decât în cazul în care somnul şi dulciurile pot fi numite pasiuni. 
G.D.:Cum te menţii în formă?
D.B:În mare parte a timpului ţin dietă şi evident că sportul nu lipseşte. Am şi perioade în care trişez şi atunci evident că se vede, dar asta se întâmplă doar în perioada necompetiţionala.
G.D.: Ce face Diana Belbita în timpul liber?
D.B.:Timpul meu liber înseamnă odihnă. Sunt mai mereu obosită din cauza antrenamentelor, iar timpul liber este dedicat 100% odihnei, indiferent că dorm sau văd un film, prefer să nu mă mişc din pat.
G.D.: De  ce MMA ?Cine te-a convins să practici acest sport  dedicat bărbaţilor ?
D.B.: Nu m-a convins nimeni să practic MMA, a fost în totalitate decizia mea şi nu am un motiv anume pentru care am decis să fac asta. De altfel, nu consider că MMA-ul este un sport al bărbaţilor, aşa cum nu consider că gătitul este doar treaba femeilor. MMA-ul este un sport atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, în egală măsură.
G.D.:Ce deteşti cel mai mult la oameni?
D.B:Detest oamenii care nu sunt parolişti, tocmai pentru faptul că eu sunt super parolistă. Dacă nu eşti un om care să îţi respecţi cuvântul dat, atunci nu putem fi prieteni.
G.D.:Cum îţi menţii zâmbetul într-o situaţie limită ?
D.B.:Nu sunt un om care iese cu zâmbetul pe buze din orice situaţie, din contră, eu chiar plâng din orice, indiferent că de bucurie, tristeţe sau nervi, uneori chiar şi de oboseală sau stres.
G.D.:Diana Belbita dincolo de ring...
D.B.:Dincolo de sportul pe care îl practic sunt un om cât se poate de normal. Nu sunt nici foarte dură, dar nici foarte sensibilă; sunt un om echilibrat.
G.D.: Cat timp dedici antrenamentelor ?
D.B.:  24 de ore din 24 sunt dedicate antrenamenteleor. Performanţă nu înseamnă doar cele 3-4 ore de antrenament pe zi, înseamnă mult mai mult.
Că orele alea de antrenament să poată fi făcute la capacitate maximă, un sportiv trebuie să fie odihnit bine şi alimentaţia să fie corespunzătoare. Mai mult decât atât, mintea trebuie să fie concentrată 100% asupra a ceea ce lucrezi la antrenament, iar aici important este cum gestionezi viaţa din afara sălii de sport deoarece dacă sportivul are o problemă în viaţa personală, nu se va mai putea concentra asupra antrenamentului, prin urmare, munceşte degeaba în ziua respectivă.
G.D.: Ce notă ar merita sportiva Diana Belbita ?
D.B.:  Nu mi-aş putea acorda niciodată o notă. Sunt zile în care mi-aş da -1 şi zile în care mi-aş da 11. Deci, prefer să mă abţin de la a îmi acorda singură o notă.
G.D.:Care este sportivul tău preferat /Echipa preferată ...?
D.B.:Evident că voi alege un nume din sportul pe care îl practic. Spun Ronda Rousey deoarece cred că noi, femeile din MMA, îi datorăm un mare “Mulţumesc!” pentru că ne-a deschis drumul către performanţă la cel mai înalt nivel.
G.D.:Un mesaj pentru cititorii noştri şi fanii tăi .
D.B.:Mi-aş dorii ca lumea să judece mai puţin şi să îşi trăiască mai mult propria viaţă.
 
P.S.Pentru fanii săi,o puteţi găsi pe Diana Belbita AICI :    sau  AICI
 
Info Ploieşti City îi doreşte MULT SUCCES tinerei sportive şi sigur veţi mai citi aici despre ea .
Mulţumim Diana !