IPC 10 ANI. Urare aniversara , sensei  Alexandru Constantinescu ( Bucuresti)-video
Despre sensei Constantinescu Alexandru nu s-au scris foarte multe rânduri, comparativ cu fotbaliştii (de exemplu) care umplu paginile de sport sau cele mondene ale presei centrale.
 
Constantinescu Alexandru s-a născut la data de 4 aprilie 1959, în Bucureşti, într-o familie modestă de muncitori, în cartierul Giuleşti.
 
După ce a terminat cursurile Şcolii generale nr 16 A, în 1978 a absolvit Liceul Industrial nr.11 (actual CFR).
 
În anul 1972, a început activitatea sportive (judo), primul său antrenor fiind profesorul Rusu Mircea de la Şcoală Sportivă care i-a “insuflat dragostea şi pasiunea pentru acest sport minunat “. Profesorul fiindu-i la aceea vreme părinte, mentor şi un exemplu pentru acesta.
 
Timp de 9 ani, sensei Constantinescu a fost un sportive (elev) silitor, muncitor, care încet, încet a desprins tainele sportului pe tatami, învăţând abecedarul judo-ului.
 
“Aici (n.r. Şcoala Sportivă n.r.2) am cunoscut antrenori care m-au ajutat la formarea mea ca om, a caracterului meu  şi a campionului de judo. O şcoală a marilor campioni... Aici au fost cei mai frumoşi ani ai copilăriei mele, a adolescenţei... etc. “, ne-a declarat Constantinescu Alexandru.
 
Sensei îşi aduce aminte şi câteva nume de profesori - antrenori din aceea perioadă.
 
Deşi a trecut mult timp, aproximativ 44 ani, Constantinescu Alexandru îşi aminteşte numele antrenorilor, care l-au iniţiat în tainele sportului.
 
Mai multe despre sensei  Alexandru Constantinescu AICI