Un sportiv ploieştean se va “bate “în Gala de K 1 “Confruntarea Titanilor” de la Târgovişte.

Vineri, 28 aprilie a.c. în Sala Polivalenta din Târgovişte va avea loc Gala de kickboxing “Confruntarea Titanilor”.

Gala va începe la ora 20.00, va fi transmisă în direct la sport.ro, printre confruntările interesante va fi şi cea de kick boxing (categoria -71 kg) dintre ploieşteanul Alexandru Voicu şi bucureşteanul Marian Dinu.

Gala va fi transmisă pe sport.ro şi va începe la 20:00

                                             Alex Voicu “ The Gentleman”

Voicu Alexandru Marian (născut la Ploieşti, judetul Prahova în data de 04.05.1996) este un luptător de kickbox care a îmbogăţit sportul românesc cu multe medalii şi cupe de aur. Recunoscut datorită frecvenţei loviturii puternice de brate, Alex Voicu este considerat a fi unul dintre cei mai buni luptatori de kickbox din România, la categoria de -75 kg.

Născut în oraşul Ploieşti în anul 1996, Alex Voicu şi-a petrecut copilăria în satul Dumbrava din judeţul Prahova, unde şi-a dezvoltat şi pasiunea pentru kickbox. În timpul copilăriei sale, sportivul şi-a creat în spatele curţii, un sac de box umplut cu rumeguş, unde se antrena în fiecare zi dupa terminarea orelor la şcoală. Sacul de box improvizat există şi astăzi în grădina sportivului.

Familia luptătorului declară că pasiunea pentru sportul de contact o moşteneşte de la bunicul său, care reprezintă o legendă a boxului românesc. Cea care a observat imediat  această  înclinaţie spre sportul de contact a fost mama sportivului. Încă de mic copil, Alex Voicu se uita la filme cu arte marţiale şi îi spunea mamei ca într-o zi  va  ajunge un mare luptător. Din cauza situaţiei financiare precare, familia sportivului nu a putut să-l ducă la o sală de arte marţiale din Ploiesti. Dar, asta nu l-a împiedicat pe Alex Voicu  să  îşi urmeze visul.  Primul halat de baie primit de la părinti, a fost folosit de către sportiv ca fiind un kimono. Băiatul visa că era intr-o sală de arte marţiale şi făcea demonstraţii prin casă, arătând tuturor că pasiunea pentru sportul de contact este mai presus de orice.

Anii au trecut, dar visul băiatului din Dumbrava nu s-a spulberat. Dorinţa de a deveni un mare luptător devenea din ce în ce mai arzătoare. Pentru a merge la o sală de arte marţiale, sportivul a început să  îşi  ajute  tatăl  în domeniul  prelucrării lemnului. Astfel, cu primii bani câştigaţi a reuşit să meargă la clubul sportiv  Dacia Martial Arts din Ploieşti.

Începutul
La vârsta de 17 ani, Alex Voicu a făcut primul pas spre îndeplinirea visului său. După terminarea orelor  de la Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu, acesta mergea la clubul sportiv Dacia Martial Arts, unde se antrena ore întregi. Aici a dat de oameni  deschişi, optimişti si pasionati de sportul de contact.  Persoana care l-a încurajat  mult pe sportiv şi care i-a amplificat dorinţa de a deveni un mare luptător este Sensei Gabriel Georgescu. Având răbdare şi curaj, Sensei a reuşit să transmită  tuturor sportivilor clubului energie şi optimism, acestea fiind două lucruri esenţiale care stau la baza succesului.

Prin multă muncă, ambiţie şi perseverenţă  a ajuns să participe la prima competiţie, unde a câştigat titlul de vicecampion  naţional la categoria de 60 de kg. Astfel, a reuşit sa aducă acasă prima medalie de argint.

În 2014, a obţinut titlul de campion naţional la două mari competiţii sportive organizate în Bucureşti.

Titlul de campion naţional Full Kempo şi  Kempo K1 i-a asigurat intrarea la Campionatul Mondial Judgement Day pe K1, aici suferind şi prima accidentare. După ruptura de claviculă suferită la Judgement Day, familia sportivului credea că acesta va renunţa la visul lui. Însă, Alex Voicu credea şi mai mult că locul lui este in ring.

Refacerea sportivului s-a produs foarte repede, acesta începând antrenamentele după numai trei săptămâni de pauză.

Revenirea în ring i-a adus acestuia la începutul anului 2015, cupa de aur pe kicklight la Campionatul National de Kickbox organizat la Buzău.

Anul 2015 a fost un an prielnic pentru tânărul sportiv, acesta reuşind să aibă rezultate foarte bune la toate competiţiile organizate de Federaţia Română de Kempo.

Următoarea victorie a avut-o la Campionatul Naţional de Semi Kempo şi Full Kempo, unde a obţinut titlul de campion naţional la categoria de 65 de kg.

În toamna anului 2015, rezultatele sportivului au fost uimitoare, reuşind astfel să aducă la Ploieşti, Cupa Hontai şi Cupa Shin Dojo.

  La  Campionatul Mondial Judgement Day 2016 pe kicklight, organizat la Bucureşti de către Federaţia Română de Kempo, Alex Voicu a obţinut o noua victorie, câştigând titlul de campion mondial pe kicklight. O nouă cupă de aur a fost adusă la Ploieşti.

Dorinţa sportivului de a deveni un mare luptător devenea din ce în ce mai puternică. Încurajat de familie şi de Sensei Gabriel Georgescu, sportivul a căpătat o mare incredere în sine. Acesta şi-a propus să câstige titlul de campion european pe k1.  Pe 8 mai 2016, Alex Voicu a fost declarat campion european pe k1, bifând încă un punct de pe lista dorinţelor sale.

Campion naţional Cupa României 2016, campion k1 cupa Allstars 2016 şi campion k1 cupa Shin Dojo 2016  sunt alte titluri , pe care Alex Voicu le-a obţinut într-un interval scurt de timp.

În vara anului 2016, Alex Voicu şi-a făcut debutul la profesionişti  în cadrul galei Blood and Honour!

Gala profesionistă de kickbox a fost organizată la Ploieşti pe data de 16 iulie 2016.

În cadrul acestei gale, Alex Voicu l-a avut adversat pe Teodor Emi, luptătorul profesionist care l-a provocat la luptă pe Mircea Badea.

Prin multă muncă şi perseverenţă, tânărul sportiv a reuşit să-l învingă pe adversarul său, obţinând prima victorie la profesionişti.

Datorită bunului simţ şi caracterului său distins, Alex Voicu a fost numit de către maestrul Gabriel Georgescu, “The Gentleman”.

Aici puteţi urmări meciul dintre  Alex Voicu şi Teodor Emi:

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcNfl16hc   ( 16:38)

https://www.youtube.com/watch?v=hN07AQPvGxs

Al doilea meci la profesionişti  l-a avut la Piteşti, în cadrul galei intitulată  Fight For Respect. Adversarul său a fost Daniel Pattvean de la clubul sportiv Respect Gym din Găeşti.

Din cauza încăpăţânării de a intra în ring, chiar şi atunci când gripa i-a slăbit organismul, Alex Voicu a avut parte şi de prima înfrângere la profesionişti.

Meciul dintre Alex Voicu şi Daniel Pattvean îl puteţi urmări aici:

https://www.youtube.com/watch?v=TX4ZTjP9470

Toamna anului 2016 i-a adus tânărului sportiv multe laude şi aprecieri din partea celor din jur. În data de 26 noiembrie 2016, Alex Voicu a participat la gala profesionistă de kickbox şi MMA, intitulată Colosseum Tournament. Această gală a avut parte de o promovare destul de agresivă. Gala a fost difuzată pe Sport.ro, iar ProTv-ul a realizat diverse reportaje sportivilor care au participat la acest eveniment.

Două centuri europene au fost puse în joc. Una dintre ele a fost miza meciului dintre Alex Voicu şi timişoreanul Daniel Pasmagiu.

Sportivul ploieştean a fost chemat la diverse emisiuni, pentru a le vorbi tinerilor despre importanţa sportului în vieţile oamenilor, în timp ce ziarele locale au scris despre evenimentul de mare anvergură Colosseum Tournament.

În Ploieşti Shopping City, cel mai vizitat mall din judeţul Prahova, s-a aflat timp de două luni de zile,  un banner cu luptătorul Alex Voicu The Gentleman. Acesta este un exemplu pentru tinerii din ziua de astăzi care vor să-şi schimbe stilul de viaţă şi să se dedice sportului de contact.

Meciul mult aşteptat dintre Alex Voicu şi Daniel Pasmagiu a avut loc pe 26 noiembrie, unde sportivul ploieştean a arătat încă o dată că experienţa nu este întotdeauna un punct forte. Încrederea în sine şi ambiţia au fost unii din factorii care au contribuit la succesul tânărului, acesta reuşind să obţină centura europeana WKU.

  

Colosseum Tournament reprezintă pentru luptător cel mai important moment din viaţa lui. Datorită faptului că a reuşit să obţină centura europeană WKU, Alex Voicu va lupta şi peste graniţele României.

Alex Voicu este luptătorul neînfricat, plin de ambiţie, perseverenţă şi cu putere de muncă, care îşi doreşte să pună pe harta sportului românesc, satul Dumbrava. În Dumbrava s-a născut şi tot acolo s-a aprins dorinţa arzătoare de a deveni cel mai bun luptător de kickbox din lume.

Viitorul sportivului se anunţă a fi plin de succese, deoarece nu se va lăsa până când nu îşi va îndeplini visul.