Marian Mihai – muzica populară este ca viaţa sa.

Marian Mihai este nascut in satul Moara Nouă, comuna Berceni.

A absolvit Şcoala Populară de Artă din Ploieşti, clasa de canto popular, profesor Elena Lungu.
Dragostea pentru cântecul popular o moşteneşte de la bunica să, de unde i-a rămas ca zestre folclorică o parte din melodiile pe care astăzi le interpretează cu mare drag, dar şi o parte din costumele populare.


Se poate lăuda cu o carieră muzicală de peste 20 de ani de activitate artistică. A participat la multe concursuri, festivaluri naţionale şi internaţionale, unde rezultatul muncii sale a fost răsplătit pe măsura talentului său:

Printre palmaresul sau muzical notam:
Locul 1 -, La izvor de dor şi cântec”, Ploieşti - 1994.
Premiul Radio Vacanta -, Festivalul Dan Moisescu”, Constantă – 1995
Premiul Radio Vacanta -, Festivalul Comoara Vrancei”, Focşani - 1996,
Locul III -, Festivalul Ghiocelul de Aur”, Târgovişte – 1997
A cântat în Ansamblurile folclorice, Marama” şi, Prahova” Ploieşti.
A efectuat turnee atât în tară, cât şi în străinătate: Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, Grecia, Italia.
În decursul carierei sale artistice a colaborat cu diferite orchestre:, Flacăra Prahovei”, dirijor Ion Pană, Cununa Carpaţilor”, dirijor Gheorge Popă, Marama”, dirijor Leonida Brezeanu, Doina Gorjului”, dirijor Marcel Parnica, Rapsodia Vasluiului”, dirijor Cristian Năstase.
A făcut înregistrări la: Radio Constantă, Radio Iaşi, Radio Doina, Radio Trinitas, etc, apariţii tv, la: TVR 1, TVh, Canal D, Antena 1, Favorit Tv, Etno Tv.
În prezent colaborează cu Asociaţia, Zonta Club Ploieşti”, unde participă la diferite evenimente cultural - artistice şi de voluntariat, precum şi la spectacolele organizate în diferite zone ale judeţului Prahova sau în ţară.
Alături de actorul Mihai Coadă a jurizat Festivalul - concurs, Colinde şi obiceiuri de Crăciun, festival organizat în comună Apostolache, Prahova.
Abordează cântecul tradiţional autentic, din zona Berceni, Prahova, dar în aceeaşi măsură interpretează cântecul de petrecere şi de voie bună.
De-a lungul anilor a scos pe piaţa muzicală două discuri, care au avut un real succes.
Al treilea disc va apărea în curând cu muzică populară autentică din zona Berceni, judeţul Prahova şi Moldova Iaşi, alături de soţia să Liliana Lungu – Mihai.
Răspunde cu promptitudine la toate evenimentele la care este solicitat.
Date de contact. E-mail: marian_mihai92@yahoo.com, facebook, telefon: 0722 425 815.

https://www.youtube.com/watch?v=DyDQp4pdXac