Flash interviu cu Patricia Calota (Studio Hub Ploieşti), o ploieşteanca super pasionată de dezvoltare personală şi profesională

Pe Patricia Calota am avut deosebita onoare şi plăcere să o cunosc (personal) la evenimentul caritabil “Uniţi pentru Stelu Felix”, din data de 31 octombrie 2018, pe esplanada Sălii Sporturilor “Olimpia “, eveniment organizat de site-ul nostru, DJ Kabal şi ACS Dinamo Victoria Ploieşti (http://infoploiesticity.ro/social/1879-uniti-pentru-felix-stelu-stoica-eveniment-caritabil-pe-esplanada-salii-sporturilor-olimpia.html)

Cu o naturaleţe aparte şi un zâmbet pe măsură, tânăra ploieşteanca este “super pasionată de dezvoltare personală şi profesională “, de aceea a deschis şi Studio Hub Ploieşti “.

Putem spune mai multe despre Patricia, însă vă lăsăm să descoperiţi în flash-interviul d emai jos.

GABRIEL DIMA: Cine este Patricia Calota şi ce pasiuni are?

PATRICIA CALOTA:

“Patricia este o mândră ploieşteancă în vârstă de 29 ani, super pasionată de dezvoltare personală şi profesională, ce a făcut cel mai benefic lucru cu putinţă în ultimii ani şi mai exact să greşească şi înveţe cât mai mult în materie de business. 

Încercând şi experimentând vaste domenii de activitate (training, marketing, business management, creative writing, design web, vânzări şi HR) şi mai ales exploatând puternic orice pasiune şi dorinţa de cunoaştere am ajuns la fericitul moment în care pot să-i ajut pe ceilalţi în atingerea şi menţinerea prosperităţii şi a stării de echilibru în aria profesională ce bineînţeles se revărsă şi asupra ariei personale îmbunătăţind considerabil nivelul de trai.

Cred că cel mai important lucru care îmi defineşte direcţia ultimilor ani este faptul că am avut curaj şi am decis să-mi iau viaţa în propriile mâini astfel încât eu să fiu cea responsabilă de alegerile mele. Mai mult de atât, am învăţat să decid singura exact ce vreau şi să nu mă opresc până la îndeplinirea scopului.

După momentul în care am considerat că toate etapele dezvoltării au fost atinse absolvind şcolile necesare, dobândind competentele rolului meu şi testând ani de zile inclusiv ideea de a lucra în mediul corporatist, doar din acel moment am înţeles ce variante am în continuare:

-          Să continui să lucrez pentru visul şi prosperitatea altcuiva;

-          Sau să aleg să lucrez pentru atingerea visului meu.

Acum bănuiesc că ştiţi deja ce am ales...

Activez în domeniul managementului de proiect, consultanta antreprenorială şi training cât şi servicii complete de accesare şi implementarea proiectelor din finanţări guvernamentale şi europene.

Pe scurt, totul a început din pasiunea pentru studiu în general, apoi pentru economie încă din perioada facultăţii şi a aprofundării topicurilor de business internaţional, mai apoi din schimbul de experienţă în vânzări directe pe piaţa din Europa – cât mai ales din nevoia reală în piaţa românească de dezvoltare profesională cât şi socială - colectivă.

La sfârşitul lui 2017, revenind în ţara am devenit foarte conştientă de nevoia de dezvoltare prin presiunea pe care o simţeam în societatea noastră şi rezistenţa cât mai firavă la şocurile politico-economice regăsite aici. Atunci am ştiut că singura variantă prin care îmi voi schimba viaţa în bine este momentul în care încep singură şi sigură pe mine în a lucra spre atingerea obiectivului.

În ciuda curentului de a avea un job într-o corporaţie sau apartenenţa la un grup cu o bună reputaţie, am ales să reflectez asupra valorilor personale şi să-mi descopăr adevăratul sine că mai apoi să încep paşii în a-mi îndeplini misiunea.

Am avut cu siguranţă înclinaţia şi curiozitatea caracteristică unui antreprenor, curaj şi orientare către rezultate. Toate aceste lucruri le-am dobândit prin muncă şi perseverenţa, dar mai multe despre acest subiect şi cum să ajungem în punctul cheie de plecare sunt nişte informaţii foarte bine pregătite sub forma unui întreg program de servicii de instruire şi project management pe care le aduc pe piaţa prahoveană cât şi în mediul online internaţional începând din lună Martie a acestui nou an.

Astfel am adus pe piaţa de afaceri servicii de Consultanţă de Proiect şi Training pe zona de sud a ţării, al treilea proiect personal în care am concentrat şi investit toată energia astfel încât în 2019 să putem începe împreună a lucra în construirea şi exercitarea planului de afaceri, deci atingerea scopului impetuos necesar – ridicarea nivelului de trai românesc.

G.D.: De ce Studio Hub? Huburi în Ploieşti sunt puţine. Cu ce vii nou?

P.C.:

“Studio Hub este rezultatul muncii şi determinării cu care am plecat la drum. Mai exact biroul şi sediul activităţii noastre, o locaţie indoor-outdoor din Ploieşti, reinventata şi special amenajata pentru activităţi de training, seminarii, conferinţe, prezentări şi consultaţii.

Denumirea am ales-o în concordanţă cu ceea ce şi reprezintă, centrul, nucleul acestei lumi pe care aştept să o descoperim împreună în workshopurile şi cursurile viitoare pregătite alături de colegii mei.

Prima activitate este deja programată pentru începutul lui Februarie unde îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi de dezvoltare personală.

 Toate activităţile noastre vor putea fi regăsite şi pe pagina de facebook @studiohubploiesti.

G.D.: Cel mai frumos moment?

P.C.

“Cel mai frumos moment... nu-l pot reduce la doar unul. Aş descrie-o că pe o categorie de momente, probabil cele în care vezi frumuseţea vieţii, a faptului că exişti, eşti sănătos şi iubit, înconjurat de cei care te ridică şi te fac fericit.

Cele mai frumoase momente ar trebui să fie toate, iar ca să fie toate trebuie să avem mindset-ul potrivit.”

G.D.: Ce deteşti cel mai mult la oameni?

P.C.:

             “Ego-ul.

Un defect caracteristic uman, foarte greu de şters sau schimbat. Însă din fericire poate fi redirecţionat sau exprimat şi în moduri constructive.

Iar pentru cei interesaţi este şi un subiect de dezbătut într-un viitor workshop la Studio Hub. “

G.D.: Tinerele de vârsta ta ies în cluburi. Tu preferi să stai “acasă”. De ce?

P.C.:

“Haha! De mult îmi pun şi eu aceeaşi întrebare...

Ce-i drept ultimii ani mi-au schimbat şi preferinţele muzicale, iar muzica clasică nu e în topul petrecerilor din club.

Însă, chiar şi aşa răspunsul e simplu. Pentru ca acasă este locul în care mă simt cel mai bine. Locul în care mă relaxez şi mă pregătesc intens pentru că fiecare zi ce trece să mă aducă mai aproape de succes. Sunt fericită în liniştea gândurilor mele. “

G.D.: Unde te vezi peste 30 ani?

P.C.:

Peste 30 ani ar trebui să fiu cel puţin de două ori omul care sunt azi. J

G.D.: Dacă mâine ai avea 2000 euro ce ai face cu ei?

P.C.:

Dacă aş avea oricând orice sumă de bani aş investi -o în educaţie. Nu putem s-o furăm sau s-o câştigăm undeva.

Educaţia este motorul dezvoltării, alimentat de tot ce dispunem ca resurse: timp, voinţă şi bani.

Iar rezultatele întotdeauna vor fi pe măsură, fără termen de expirare.

https://www.facebook.com/studiohubploiesti/