Liceul Tehnologic “Elie Radu” Ploieşti a fost prezent la Noaptea Cercetătorilor Europeni (foto-video)
Liceul Tehnologic “Elie Radu” Ploieşti a fost prezent la Noaptea Cercetătorilor Europeni (foto-video)
Vineri seară (29 septembrie a.c.) în Sala Coloanelor a Palatului Culturii Ploieşti a avut loc evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni.
Printre instituţiile şcolare s-a aflat şi Liceul Tehnologic “Elie Radu” Ploieşti.
Elevii de la „Elie Radu„ au prezentat publicului prezent un robot realizat de echipa ERCast.
”ECHIPA ERCAST
Membrii echipei provin din Cercul Tehnic înfiinţat în cadrul Liceului Tehnologic “Elie Radu”, în urma cu aprox 5 ani. În acest cerc au fost peste 100 de elevi de-a lungul timpului.
Echipa ERCast are 20 membrii. Se cunosc de ani de zile şi formează o echipă închegată în care fiecare îşi cunosc rolul. Ne-am gândit ca anul acesta să oferim oportunitatea de a lucra la robot şi elevilor de la clasele a IX-a şi a X-a.
Numele echipei ERCast a fost obţinut ca rezultat al acronimului liceului (Liceul Tehnologic “Elie Radu”) şi folosirea cuvântului Cast (explorare).
Robotul a fost construit in mai multe etape:
design 
partea mecanica
partea electrica
proiectarea CAD
proiectarea robotului
Preocuparea noastră este să construim cât mai bine robotul, să încercăm să fim competitivi faţă de anul precedent şi să găsim noi membrii în echipă pasionaţi de robotică.
Membrii echipei sunt copii obişnuiţi care provin din zonele limitrofe ale oraşului Ploieşti care muncesc foarte mult în curte, au joburi part-time să îşi ajute părinţii care au venituri mici şi sunt învăţaţi că şcoala, cercul ERCast le oferă o şansă pentru un viitor mai bun.
Dorim să găsim sponsori pentru anul următor care ne vor ajuta în achiziţionarea componentelor mecanice şi electrice necesare pentru construcţia robotului din 2023 din kiturile Rev şi Tetrix.”