LA MULŢI ANI, PLOIESTI. LA MULŢI ANI, REPUBLICA!
LA MULŢI ANI, PLOIESTI !
 
Cum pe 8 august 1870 PLOIESTIUL S-A AUTOPROCLAMAT REPUBLICĂ, azi este ZIUA ORASULUI MEU !
Pe care, cu sinceritate şi fără emfază, vă asigur CA - L IUBESC FOARTE MULT !
Căci ESTE UNIC ! Asa cum am scris - o si în VIITORUL IMN AL ORASULUI, pe care, de exemplu, directorul Filarmonicii PAUL CONSTANTINESCU, distinsul domn Vlad Mateescu, îl ştie foarte bine !
Si despre care prietenul Dragos Trestioreanu spunea cândva că ar trebui AFISAT LA INTRAREA ÎN PRIMĂRIE !
Imn în care se arată că Ploiestiul e oraşul ilustrilor CARAGIALE, NICHITA, TOMA CARAGIU, al celui mai titrat antrenor din istoria sportului mondial, OCTAVIAN BELLU, al celui mai mare boxeur român, Doroftei Leonard !
Oraş UNIC prin BULEVARDUL CU CASTANI sau MUZEUL CEASULUI !
Si unde, în sec.19, a fost înfiinţată PRIMA RAFINARIE DIN LUME ! Aşa că putem spune, fără teama de a greşi, că suntem UN ORAS RAFINAT !
N-am mai menţionat în amintitul poem faptul că Ploiestiul e oraşul lui TAKE IONESCU (cel mai elegant om politic al sec. 19 din punct de vedere al conduitei), de realitatea inedită că ORASUL AURULUI NEGRU e SINGURUL din România căruia i s-a creat o simfonie ( SIMFONIA PLOIESTEANA de Paul Constantinescu ) , că este urbea CELUI MAI MARE SAHIST ROMÂN, Florin Gheorghiu sau că aici se află acum SINGURUL HIPODROM DIN ŢARĂ !
Dar despre oraşul lui MOS PLOAE (n-am greşit, aşa se ortografiaza) pot fi spuse multe alte lucruri. Le puteţi afla consultand MONOGRAFIA ORASULUI PLOIEŞTI de MIHAIL SEVASTOS !
PLOIESTENI, FITI MANDRI DE ORASUL VOSTRU ! Cel care a fost întemeiat de MIHAI VITEAZUL !
LA MULŢI ANI !

REPUBLICA PLOIEŞTI