Abuz al jandarmilor asupra suporterilor echipei PETROLUL PLOIEŞTI după meciul cu UTA Arad ? Comunicat PELUZA LATINĂ ”LIBERTATE PENTRU SUPORTERI”
 
Vineri seară, după meciul dintre PETROLUL PLOIEŞTI şi UTA Arad, scor 1-0 (detalii AICI) , suporterii „găzarilor„ de la PELUZA LATINĂ au fost ”reţinuţi„ pe stadion mai mult de 2 ore, fiind fotografiaţi, legitimaţi unul câte unul, o parte şi amendaţi abuziv.
”În fapt, aseară, după terminarea partidei dintre Petrolul Ploieşti şi UTA Arad, toţi participanţii la acest eveniment care au ales să vizioneze din Peluza Latină jocul au fost REŢINUŢI pe culoarul îngust de acces dinspre tribuna a II-a pentru mai bine de două ore.”
Potrivit unor surse ale publicaţiei noastre,  ”oficialii clubului au venit si au incercat sa detensioneze situatia, insă fără niciun rezultat„.
Comunicat PELUZA LATINĂ ”LIBERTATE PENTRU SUPORTERI”
 
LIBERTATE PENTRU SUPORTERI!
 
Poate suna clişeic ce-i drept, însă, în 2023, să nu poţi să te deplasezi spre casă după un meci de fotbal, fiind efectiv REŢINUT pentru legitimare, filmare, pozare şi alte aspecte ce ţin de baza de date ale unei instituţii reprezintă ceea ce noi considerăm un ABUZ.
În fapt, aseară, după terminarea partidei dintre Petrolul Ploieşti şi UTA Arad, toţi participanţii la acest eveniment care au ales să vizioneze din Peluza Latină jocul au fost REŢINUŢI pe culoarul îngust de acces dinspre tribuna a II-a pentru mai bine de două ore.
Cunoaştem legea 4, însă alegem ca anumite alineate să nu le respectăm, întrucât nu sunt sub nicio formă modalitatea de a opri violenţa de pe stadioane (scopul ei de bază, de altfel). Violenţă cu care noi, suporterii mereu alături de echipă, nu suntem de acord. Ne asumăm orice încălcare a legii, însă refuzăm să fim supuşi unor astfel de abuzuri sub diferite prezumţii ale încălcărilor de lege. Dreptul la libertate şi la circulaţie liberă ne sunt oferite de constituţie. Reţinerea fără voie a oricărei persoane înseamnă PRIVARE DE LIBERTATE.
Constituţia României:
“Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.
Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.
Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat.”
DEFINIŢII :
Lipsirea de libertate este o infracţiune în care o persoană este lipsită de posibilitatea de a se deplasa şi acţiona în conformitate cu propria voinţă.
PERCHEZÍŢIE, percheziţii: substantiv: Cercetare făcută de către organele de urmărire penală sau de procuror asupra unei persoane (bănuite de o infracţiune) sau în locuinţa acestuia, pentru găsirea şi ridicarea probelor materiale ale infracţiunii sau pentru descoperirea infractorului.
 
Foto:PELUZA LATINĂ