Cosminele, comuna din Prahova care începe să înflorească (foto)
De curând, am fost în vizită în  comuna Cosminele.
Timp de două  zile am văzut o altă faţă a localităţii.
În prima zi  am ajuns la orele prânzului, acasă la multiplul campion naţional, balcanic, european şi mondial la atletism (veterani), ION MARIAN.
Acesta un om sociabil, harnic şi glumeţ.
Un caracter deosebit, respectat, cunoscut, săritor, ajută pe oricine fără pretenţii, şi- a dedicat viaţa sportului, antrenează copii fără pretenţii materiale, doar pentru bucuria de ai vedea pe podium. 
Urmează să participe la  Campionatul Naţional de la Bucureşti (4-5 martie)  şi pe 18-19 martie la Campionatul Balcanic de la Istanbul, acestea fiind ultimele competiţi la cât +55 de sală, din vară trece  la altă categorie de vârstă +60ani
Din fericire,  ION MARIAN  a reuşit cu mari eforturi să-şi deschidă propiul club sportiv,  ACS Atletic M&M Cosminele-Clubul de Marş şi Alergare pentru copii.
ION MARIAN se poate lăuda cu zeci de medalii şi diplome de la diverse competiţii interne şi internaţionale.
Înscrieri pentru grupa de copii.
ION MARIAN este şi instructor sportiv în atletism,  acesta dorind să-şi refacă grupa de copii şi cei interesaţi îl pot contacta la numărul de telefon:0727508749.
Pe lângă proiectul din atletism,ION MARIAN mai are unul...Tabăra de pregătire cercetaşii Romaniei-preselectie locală.
A 2 a zi, împreună cu  ION MARIAN am luat la pas comună.
O comună care începe să arate diferit de fosta administraţie.
Curată, un loc de joacă modern entru copii , Şcoala Gimnazială este în remodernizare,  lângă această fiind construit şi un mic teren de minifotbal cu nocturnă.
În centrul comunei  fost instalat un indicator cu leduri care indică ora şi ziua, temperatura şi afişează mesajul ”Bine aţi venit în Cosminele”.
Stadionul beneficiază de o mică tribună şi nocturnă.
Primarul  localităţii, Iulian Nae, un om gospodar, sociabil, mereu printre concetăţeni, cărora le ascultă problemele şi încearcă să le rezolve.
Timp de zece minute, cât am stat de vorbă cu Iulian Nae, mi-a spus despre proiectele sale de dezvoltare a comunei.
Peste toate acestea, localnicii sunt mai comunicativi între ei şi cu ospeţii din comună, semn că  totul merge pe un făgaş normal pentru o comună civilizată.
De remarcat eforturile lui  ION MARIAN şi  Iulian Nae pentru de binele comunei, prin sport, cultură, educaţie şi petrecerea timpului liber.
Aşadar, cine doreşte să ”evadeze pentru o zi la aer curat şi  linişte, o poate face la  Cosminele, localitate aflată la 43 km de Ploieşti.