Poliţiştii prahoveni au acţionat la acest sfârşit de săptămână, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, cu ocazia evenimentelor Holiday Mood Delirium şi Mountain Vibe
Poliţiştii prahoveni au acţionat la acest sfârşit de săptămână, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, cu ocazia evenimentelor Holiday Mood Delirium şi Mountain Vibe, care s-au desfăşurat în staţiunea Azuga şi în comuna Teişani.
 
În acest context, poliţişti de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, prevenire, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, au fost prezenţi printre cetăţeni pentru prevenirea incidentelor negative, menţinerea climatului optim de siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravenţională.
Pe parcursul a trei zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate peste 1000 de testări cu aparatele Etilotest şi peste 50 cu cele DrugTest.
Astfel, în cazul acestor activităţi au fost aplicate 730 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 249.000 de lei.
Totodată, au fost constatate 24 de infracţiuni, din care 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 9 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 8 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, poliţiştii prahoveni au reţinut 33 de permise de conducere şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.
Şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Ploieşti au organizat şi desfăşurat activităţi specifice, în cooperare cu poliţiştii prahoveni dar şi cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
Astfel, în cele 3 zile, au fost controlate zeci de persoane, iar la 23 dintre acestea au fost constate nereguli, fiind găsite şi ridicate în total circa 10 gr. cannabis, 10 gr. ciuperci halucinogene, 1 joint, 2 gr. amfetamină, 1 gr. MDMA Cristal, 3 cp. MDMA, 3 gr. ketamină, 2 gr. cocaină, 1 grinder, dar şi mai multe obiecte folosite la consumul drogurilor.
Cu ocazia controalelor, au fost efectuate 12 constatări ale unor infracţiuni de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, în incinta de desfăşurare a festivalului din staţiunea Azuga.
În urma activităţilor desfăşurate, 7 persoane au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial Ploieşti, pentru audieri.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de 2 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.
Activităţile din acest sfârşit de săptămână au fost desfăşurate în colaboare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova dar şi în colaborare cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/zdp.ro