REZULTATUL ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI DIN CURSUL ZILEI DE 17 IUNIE, RESPECTIV DIN CURSUL NOPTII DE 17 SPRE 18 IUNIE
 
Atât ieri, 17 iunie a.c., cât si pe parcursul nopţii, poliţiştii rutieri prahoveni au efectuat filtre rutiere în vederea identificării conducătorului auto care conduc sub influenţa alcoolului sau sub influenţa substanţelor psihoactive, cu precădere în zona celor două festivaluri care au loc în acest weekend pe raza judeţului Prahova, în staţiunea Azuga, respectiv în comuna Teişani.  
▪️La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe strada Baciului, unul dintre conducătorii auto plecând după producerea acestuia. 
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii au continuat verificările, identificând celălalt şofer ca fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.  
 
 
▪️La data de 18 iunie a.c., în înjurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Independenţei din staţiunea Azuga au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în staţiunea Sinaia. 
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
▪️Câteva ore mai târziu în jurul orei 04:30, poliţiştii din cadrul Staţiunii Azuga, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Rondulul din staţiune au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. 
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
▪️În această dimineaţă, în jurul orei 07:45,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului au oprit, pentru control pe Drumul Naţional 1, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
▪️La data de 10 iunie a.c., la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti s-a prezentat o femeie care a declarat faptul că în urna cu puţin timp, ar fi fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, care s-a produs pe strada Poştei din municipiu, celălalt conducător auto continuându-şi deplasarea. 
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, ieri, 17 iunie a.c., celălalt conducător auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti, care ar fi condus autoturismul verişoarei sale. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare. 
 
 Percheziţii la domiciliile unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de tăiere de arbori, fără drept şi furt de material lemnos 
 
În dimineaţa zilei de 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de tăiere de arbori, fără drept şi sustragere de material lemnos.  
În fapt, în cursul lunii februarie a.c., bărbatul din comuna Şoimari ar fi sustras 7 arbori de pe o proprietate privată, pe care ulterior i-a transportat la domiciliul său.  
În urma celor două percheziţii, poliţiştii au identificat şi ridicat cantitatea de 2,7 metri cubi de material lemnos şi un topor. 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de taiere de arbori, fără drept şi sustragere de material lemnos. 
 
ACŢIUNE A SERVICIULUI DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE PRAHOVA 
 
La data de 17 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o acţiune ce a avut drept scop intensificarea activităţilor de prevenire şi combatare a infracţionalităţii la regimul bunurilor contrafăcute şi a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.
Astfel, în intervalul orar 10:30-14:00 au verificat 2 agenţi economici, de pe raza judeţului Prahova, cu privire la respectarea normelor legale din domeniul drepturilor de proprietate industrială.
În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni economice şi au indisponibilizat 171 de articole vestimentare şi jucării.
Totodată, a fost aplicată şi o sancţiune conform O.G. 28/1999, în valoare de 1.500 de lei.
 
Exemple: 
 
În cazul unuia din agenţii economici verificaţi, din cadrul unui centru comercial, din municipiul Ploieşti, poliţiştii au constatat că acesta oferea spre comercializare 133 de articole vestimentare şi jucării inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice şi pentru care nu s-au putut prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute. 
În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 7.000 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Sursa:IJP Prahova