ACTIVITĂŢI INFORMATIV- PREVENTIVE PE LINIA CONSUMULUI DE DROGURI ŞI SUBSTANŢE INTERZISE, LA LICEUL TEHNOLOGIC VICTOR SLĂVESCU DIN PLOIEŞTI
Deşi anul şcolar s-a încheiat în mod oficial, elevii din liceele tehnologice continuă să fie implicaţi în activităţi didactice în unităţile şcolare, până la sfârşitul lunii iunie. În acest context poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova continuă acţiunile dedicate siguranţei acestora, în liceele unde procesul de învăţământ  este încă în desfăşurare.
Prevenirea şi combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliţiei Române.
Principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceştia sunt mult mai deschişi la nou, la risc, mai dispuşi să încerce noi experienţe.
Astfel, în zilele de 16 şi 17 iunie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Agenţiei Naţionale Antidorg s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic Victor Slăvescu din municipiul Ploieşti, în cadrul unei activităţi ce a avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de droguri şi substanţe interzise.
La activităţi au participat 50 de elevi din ciclul liceal, dar şi cadre didactice, fiind purtate discuţii despre riscurile asociate consumului de droguri sau substanţe interzise, precum şi riscurile la care se expun din punct de vedere legal în situaţia implicării în traficul de droguri.
Pentru ca informaţia să fie percepută mult mai clar, elevilor le-au fost oferite informaţii pertinente şi exemple concrete ale modului în care consumul de droguri şi alte substanţe interzise afectează persoanele consumatoare,  activităţile desfăşurate fiind de natură să sprijine tinerii în luarea deciziilor corecte cu privire la consumul de substanţe interzise.
De asemenea, elevii au fost informaţi cu privire la urmările pe termen scurt şi lung ale consumului de droguri, astfel încât aceştia să înţeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanţe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente. 
În cadrul activităţii poliţiştii au mai abordat şi teme precum traficul de persoane, discutând despre ce reprezintă această infracţiune şi consecinţele acesteia atât din punct de vedere psihologic, cât şi din punct de vedere legal. 
De asemenea, cadrele didactice au fost îndrumate să informeze de îndată poliţiştii cu privire la aspectele negative de care iau cunoştinţă elevi care manifestă comportament necorespunzător, în vederea luării măsurilor optime pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale.
Atragem atenţia asupra faptului că tinerii care devin dependenţi de consumul de droguri, riscă să devină în scurt timp delincvenţi de drept comun, deoarece vor fi predispuşi la a apela la metode ilegale, pentru a obţine banii necesari procurării acestor substanţe, sens în care astfel de acţiuni preventive ale poliţiştilor, vor continua şi în perioada următoare.
 
Sursa si foto:IPJ Prahova