CONTROALE ALE POLIŢIŞTILOR LOCALI ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN
Poliţia Locală Ploieşti prin poliţiştii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă a acţionat, în colaborare cu angajaţii S.C. Transport Călători Express S.A., în cursul săptămânii trecute, în mijloacele de transport în comun, pentru constatarea şi sancţionarea faptelor de natură contravenţională, în vederea asigurării unui climat civilizat şi pentru depistarea persoanelor care circulă fără legitimaţii de călătorie.
Pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă al călătorilor, poliţiştii locali au desfăşurat controale cu privire la respectarea menţiunilor H.C.L. nr. 433/2015 pentru aprobarea Regulamentului privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la transportul public local de persoane în municipiul Ploieşti, a Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi a O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, fiind legitimate şi sancţionate un număr de 151 persoane care călătoreau fraudulos, dintre care trei au fost sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În vederea descurajării şi combaterii faptelor de natură antisocială, a actelor de vandalism, poliţiştii locali vor desfăşura în continuare astfel de acţiuni tematice în mijloacele de transport în comun care circulă pe raza municipiului Ploieşti.
Totodată, călătorii lezaţi de comportamentul inadecvat al anumitor pasageri pot sesiza dispeceratul Poliţiei Locale, la numărul de telefon 0244/954.
 
 
Sursa:Comunicat  Politia Locala Ploiesti
 
Foto ilustrativ/republiknews.ro