În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari prahoveni au stins 12 incendii şi au salvat o persoană dintr-o situaţie de urgenţă
 
 
În minivacanţa de Rusalii, pompierii militari prahoveni au stins 12 incendii şi au salvat o persoană dintr-o situaţie de urgenţă. Peste 160 de salvatori au fost zilnic la datorie. 
În perioada 10 – 14 iunie, s-au înregistrat 144 situaţii de urgenţă, echipajele ISU fiind solicitate la 12 misiuni de stingere a incendiilor, 8 misiuni pentru evacuare apă din locuinţe, gospodării şi beciuri, 4 misiuni pentru degajare copaci, 107 cazuri SMURD, precum şi la 19 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
De asemenea, în cele patru zile, 107 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar o persoană şi-a pierdut viaţa din cauze medicale.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 9 persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
La nivelul judeţului Prahova au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul              RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localităţile Sinaia, Azuga, Buşteni şi Breaza.
În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe şi alte mijloace pentru evacuarea apei din 3 locaţii, respectiv Mizil, Băicoi şi Păuleşti, fiind inundate 2 locuinţe, 3 beciuri şi 4 anexe gospodăreşti. 
Totodată, pompierii au acţionat cu drujbe pentru degajarea a 4 copaci căzuţi pe partea carosabilă în municipiul Ploieşti şi oraşul Mizil.
În perioada 06-12 iunie, inspectorii de prevenire au derulat 11 controale preponderent la unităţi de cult, cultură, alimentaţie publică şi operatori economici. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 5 amenzi, în cuantum de 9001 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 97 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 22 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 97 de sancţiuni, cuprinzând 92 avertismente şi 5 amenzi.
O intervenţie deosebită a avut loc vineri, 10 iunie, în jurul orei 21:14 la o locuinţă din satul Ogretin, comuna prahoveană Drajna. La sosirea echipajelor de salvatori, flăcările se manifestau la acoperişul locuinţei şi al anexei gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, dar şi la mai multe furaje depozitate în gospodărie. Vălvătaia a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat coprespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 17:37, mai multe echipaje de pompieri au fost în alertă după un anunţ referitor la producerea unui incendiu la Cabinetul de Asistenţă Socială din cadrul secţiei Buna Vestire a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Ploieşti.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o imprimantă dar şi la obiecte de mobilier şi documente, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Din primele cercetări se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Marti  dimineaţă, în jurul orei 04.51, un incendiu devastator a cuprins un saivan cu furaje, la ieşire din localitatea Mizil spre Conduratu. La locul intervenţiei, au fost mobilizate 4 autospeciale de lucru, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, dar şi o ambulanţă SMURD.
 
 
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ