Peste 650 de sancţiuni contravenţionale aplicate de politistii prahoveni in perioada sarbatorilor de Rusalii
 
Poliţiştii prahoveni au acţionat, înin perioada sarbatorilor de Rusalii , împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Rusaliilor.
 
Structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive.
 
Pe parcursul a patru zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost instituite 150 de filtre rutiere, poliţiştii prahoveni efectuând peste 1700 de testări cu aparatele Etilotest şi peste 90 cu cele DrugTest.
 
Astfel în cazul acestor activităţi, au fost aplicate peste 650 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 210.000 de lei.
 
Totodată, au fost constatate 31 de infracţiuni, din care 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 17 pentru alte abateri.
 
În acest context, poliţiştii prahoveni au reţinut pentru 24 de ore, 2 persoane care au săvârşit mai multe infracţiuni la regimul rutier.
 
Un accent deosebit s-a pus şi pe partea preventivă, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Biroului Siguranţă Şcolară dar şi cu cel al structurilor din judeţ au organizat 8 acţiuni informativ-preventive, în special pentru prevenirea şi combaterea consumului şi deţinerii de substanţe interzise, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog. 
 
De asemenea, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiştii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Investigaţii Criminale dar şi de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat 12 acţiuni, specifice activităţilor fiecărei structuri în parte.
 
În cele patru zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulţumim cetăţenilor care au înţeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor cu respectarea legii.
 
Sursa:IJP Prahova