Pompierii prahoveni au salvat viaţa unui bărbat rănit grav
O persoană rănită grav după un accident rutier produs astăzi, în jurul orei 07.00, pe DN1 în dreptul localităţii Băicoi, a beneficiat de sprijinul a cinci pompieri care se deplasau spre locul de muncă, respectiv Detaşamentul de Pompieri Sinaia.
Cei cinci salvatori, plt. Adj. Petre George, plt. Adj. Oprea Ciprian, plt. Adj. Romulescu Marius, plt. Adj. Georgescu Sebastian şi plt. Adj. şef Toma Sorin au făcut echipă bună şi au ajutat victima evenimentului rutier.
Accidentul s-a produs chiar în faţa lor, iar anii de experienţă şi-au spus cuvântul.
Salvatorii au părăsit de îndată autoturismul în care se aflau şi au făcut ce ştiau ei mai bine... să facă cinste meseriei pe care o execută cu atâta abnegaţie şi determinare.
În cel mai scurt timp, unul dintre salvatori a anunţat evenimentul la numărul de urgenţă 112, iar ceilalţi patru aveau să evalueze persoanele implicate.
Au analizat fiecare ocupant din cei 5 implicaţi în eveniment şi au acţionat pentru asistenţa medicală în cazul unui bărbat de 45 de ani, rănit grav.
Totodată, au sprijinit echipajele medicale pentru executatrea manevrelor de resuscitare în situaţia unei alte victime care se afla în stop cardio-respirator şi pentru care a fost prea târziu pentru a o salva.
Totodată, au asigurat şi măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, respectiv balizarea zonei şi verificarea bateriei, tocmai pentru a evita producerea unei alte situaţii de urgenţă.
Misiunea lor avea să se termine aici, intervenţia fiind continuată de către echipajele SMURD şi SAJ sosite la locul evenimentului.
 
Sursă : ISU Prahova