PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TĂIERE DE ARBORI, FĂRĂ DREPT, FURT DE MATERIAL LEMNOS ŞI ŞANTAJ
 
UPDATE:
În urma probatoriului administrat, ieri, 15 iunie a.c., faţă de un bărbat în vărstă de 29 de ani bănuit de comiterea faptelor a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
La data de 14 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au efecuat 5 percheziţii domiciliare, în două comune din judeţul Prahova, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere de arbori, fără drept, furt de material lemnos şi şantaj.
Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere.
Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie –mai a.c., doi bărbaţi, cu vârstele de 28, respectiv 33 de ani, ar fi tăiat, fără drept şi sustras, de mai multe ori, arbori atât din fondul forestier de pe raza comunelor Jugureni, Călugăreni şi Vadu Săpat, cât şi din afara lui. 
Totodată, unul dintre cei doi bărbaţi ar fi obţinut sume de bani, pe nedrept,  de la diferite persoane drept despăgubire pentru că ar fi sustras material lemnos provenit din arborii tăiaţi de cei doi. 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate  mai multe motoferăstraie, dar şi alte bunuri susceptibile să fi fost folosite la comiterea infracţiunilor. 
Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şă de cel al Jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

Sursa si video:Politia Romana/IJP Prahova