Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
La data de 11 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au desfăşurat o acţiune privind verificarea deţinătorilor de arme şi muniţii neletale înscrise în certificatul de deţinător, la domiciliile deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale de pe raza municipiului Ploieşti şi a comunei Jugureni.
În cadrul acţiunii au fost verificaţi 4 deţinători de arme, a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi au fost indisponibilizate 3 arme.
Totodată, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
 
Exemple:
1.Un bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti a purtat fără drept,  două arme neletale de tip sportiv, de la adresa la care era autorizat să păstreze arma, la o altă  adresă de domiciliu. 
2.Un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti nu a predat la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, pistolul de autoapărare cu gaze pe care îl deţinea în baza permisului de armă.
În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, armele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ/Politia Romana