Doi prahoveni s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe şoseaua Vestului au oprit pentru control, un autoturism cu număr provizoriu, condus de o femeie în vârstă 47 de ani, din municipiu.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie a expirat încă din luna ianuarie a anului 2022.
 
La scurt timp, tot poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce se aflau în executarea atribuţiunilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Domnişori şi avea montate în locurile special destinate placuţele cu numerele de circulaţie provizorie.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din oraşul Mizil.
În urma verificării documentelor autovehiculului s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie atribuită autoturismului figura ca expirată încă din luna decembrie a anului 2021.
În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ