In Prahova, doi  bărbaţi au fost  reţinuţi pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni , în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Libertăţii au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Bucureşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere Reţinut tot pentru o faptă similară.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul de 62 de ani s-a luat măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.45, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna au fost sesizaţi prin apel 112,  de către un bărbat din comuna Măneciu, cu privire la faptul că, este posibil ca un autoturism sa fie condus de o persoană sub influenţa alcoolului.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată, iar în urma investigaţiilor efectuate au reuşit identificarea şi depistarea autoturismului în cauză, pe strada Tabla Buţii din comuna Măneciu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în vârstă  de 56 de ani din judetul Argeş a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu este deţinător de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule iar numărul de înmatriculare este expirat din luna martie a anului 2021.
În baza probatoriului administrat faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 00.15 Poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti,  în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la intersecţia străzilor Democraţiei cu Lupeni au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ