Peste 100 sancţiuni contravenţionale in urma actiunilor rutiere de vineri
 
La data de 10 iunie a.c., în intervalul orar 18.00-20.00 poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au desfăşurat o acţiune pe linia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special cele produse pe fondul consumului de alcool şi substanţe psihoactive.
 
În cadrul acţiunii au fost verificate peste 200 de autovehicule şi au fost legitimate 250 de persoane.
 
Au fost efectuate 45 de testări cu aparatul etilotest şi 7 cu aparatul DrugTest.
 
În total au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere şi 13 certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
Valoarea sancţiunilor este de 32.915 lei.
 
De asemenea au fost constatate şi 2 infracţiuni la regimul rutier, pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.
 
Activitatea a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor de ordine publică, de investigaţii criminale dar şi de cel al poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Prahova.
 
Totodată, la acţiune au  participat reprezentanţi din cadrul R.A.R. Prahova şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.
 
Sursa:IPJ Prahova