PRAHOVA VIN-EXPO, prima ediţie a unei expoziţii inedite de vinuri din judeţ
Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova o expoziţie în premieră a unuia dintre cele mai importante brand-uri din judeţ şi anume vinul. PRAHOVA VIN-EXPO s-a deschis astăzi, iar vizitatorii pot degusta vinuri provenite din cramele prahovene. Expoziţia este deschisă, timp de două zile, în perioada 9-10 iunie, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti. Aici veţi găsi pe lângă gama variată de vinuri şi semne de carte şi covoraşe ţesute, celebrele ii de Breaza, opinci şi linguri de lemn, realizate de meşteri populari.
Evenimentul de promovare vini-viticol este completat de un program de comunicari tematice sustinute in cele doua zile in intervalul 14 :00 – 16 :00, la Sala Unirii de la Palatul Culturii.
La eveniment participă 18 crame din cele 35 existente în judeţ. Cramele prahovene vor sa acceseze fonduri europene, iar acest lucru ar fi mult mai uşor dacă localităţile viticole sunt declarate staţiuni turistice. Astfel că reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie fac demersurile necesare pentru acest lucru.
În semn de apreciere pentru realizarea unui astfel de eveniment, prefectul Virgil Nanu le-a înmânat câte o diplomă de merit reprezentanţilor conducerii celor două instituţii organizatoare: CJ şi CCI Prahova.