Prahoveni depistaţi de poliţişti la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, nu deţineau permis de conducere sau conduceau un vehicul neînregistrat
 
La data de 31 mai a.c., în jurul orei 9.00 poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Filipeştii de Târg, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în satul Diteşti au oprit pentru control, un moped, care se deplasa pe drum public şi nu avea montată plăcuţa cu numărul de înmatriculare. 
 
La momentul opririi regulamentare, poliţiştii au identificat conducătorul vehiculului, ca fiind un tânăr în vârstă de 17 ani, din comuna Filipeştii de Târg. 
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu deţine permis pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul pe care acesta îl conducea figurează ca neînregistrat. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 
 
Tot ieri, câteva ore mai târziu, poliţiştii Oraşului Vălenii de Munte, în timp ce acţionau pe DJ102M au oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia DN1A către Şoimari, condus de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din oraşul Băicoi. 
 
În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce Suspendat. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 2.30, poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Câmpina, în timp ce acţionau pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au oprit pe strada Griviţei, din municipiu, un autoturism, care circula din direcţia Bulevardului Culturii către strada Fraţii Goleşti. 
 
Întrucât bărbatul de 27 de ani, aflat la volanul autoturismului avea un comportament neadecvat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. 
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanţelor psihoactive prezente în organism. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ