1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului  va fi marcata si de DGASPC  Prahova. ”Din inima nascuti”
1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului  este cel mai bun prilej pentru a sărbători cea mai frumoasă şi mai plină de bucurii perioadă a vieţii – copilăria!
Pentru a marca acest moment într-o atmosferă cât mai specială, pentru toţi copiii din unităţile de protecţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova sunt organizate activităţi recreative create şi pregătite pentru a face din această zi una de neuitat.
Alături de cei care le sunt aproape în fiecare zi şi de prietenii care le pregătesc surprize cu această ocazie, micuţii sărbătoriţi participă la excursii, la întreceri şi jocuri sportive, la concursuri de desene pe asfalt sugestiv intitulate ”Culorile copilăriei” şi la evenimente organizate în comunitate, iar în atelierele culinare ”Tortul copilăriei” şi ”Veselie în farfurie” sunt pregătite cele mai apreciate preparate dulci.
De asemenea, copiii primesc vizite şi daruri din partea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova şi a colaboratorilor şi sponsorilor, care ne sunt alături de fiecare dată, contribuind la reuşita acestei sărbători speciale a copilăriei. 
O altă zi cu o semnificaţie deosebită din luna sărbătorii copiilor o reprezintă şi data de 2 iunie, Ziua naţională a adopţiei. 
  Cu această ocazie specială la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova se organizează evenimentul DIN  INIMA NĂSCUŢI!
La acest eveniment sunt invitate familii aflate la început de drum, în prezent în  procedură de evaluare, precum şi familii împlinite, care au finalizat procesul adopţiei. Vor fi dezbătute subiecte sensibile şi încărcate de emoţie.
Cei care au adoptat îşi vor expune trăirile, sentimentele, satisfacţiile, iar cei care urmează să-şi găsească copilaşul născut din  inima     , vor avea ocazia să le adreseze întrebări şi să le asculte poveştile de viaţă.
Sursa:Comunicat DGASPC Prahova