Ziua Copilului sărbătorită de Primăria Municipiului Ploieşti printr-un festival al dansului, ateliere de creaţie, spectacole şi acces gratuit la Zoo
Ziua Copilului sărbătorită de Primăria Municipiului Ploieşti printr-un festival al dansului, ateliere de creaţie, spectacole şi acces gratuit la Zoo.
De ziua lor, copiii sunt aşteptaţi să se distreze şi să se relaxeze la o serie de evenimente organizate de Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul “Toma Caragiu” şi Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti.
Astfel, miercuri, 1 iunie 2022, pe aleea pietonală din faţa Teatrului “Toma Caragiu”, vor avea loc următoarele activităţi destinate copiilor:
* 10.00-11.00 – Ateliere de creaţie (face painting, desene pe asfalt) – susţinute de Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti;
* 11.00 – Moment dansuri populare – susţinut de Ansamblul ”Prahova” al Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti;
* 17.00-18.00 – Atelier HandMade – coordonator prof. Liliana Calciu - Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti;
* 18.00 – concert “Totul va fi bine” – HMT Production
* 18.30 – spectacol “Dănilă Prepeleac” – susţinut de Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti, secţia Teatrul de Animaţie pentru Copii şi Tineret “Imaginario”.
În aceeaşi zi, la Ploieşti, se organizează cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de dans “Copilăria inundă Bătrânul Bulevard”, eveniment cu tradiţie în oraşul nostru, susţinut, anul acesta, de către copiii claselor de balet de la Şcoala Populară de Arte, profesor Eftemie Marilena şi profesor Eftemie Gabriela.
Festivalul de dans se va desfăşura pe Bulevardul Independenţei, în intervalul orar 10.00-12.00, când va avea loc parada costumelor, în paşi de dans, cu plecare, la ora 10.30, de la Monumentul Vânătorilor ( sens giratoriu Gara de Sud).
Ulterior, de la ora 12.00, copiii claselor de balet de la Şcoala Populară de Arte vor susţine un spectacol coregrafic pe esplanada Palatului Culturii.
Organizatori ai Festivalului de dans “Copilăria inundă Bătrânul Bulevard” sunt Consiliul Judeţean Prahova, Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Municipiului Ploieşti.
Menţionăm că intrarea în grădina zoologică a municipiului Ploieşti va fi liberă pe 01 iunie 2022, între orele 09.00 şi 20.00, pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.
 
Sursa:Primaria Mun. Ploiesti