PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TENTATIVĂ LA TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, LOVIREA SAU ALTE VIOLENŢE ŞI FURT CALIFICAT

UPDATE:

 

Referitor la percheziţiile desfăşurate ieri, 26 mai a.c., de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului în dosarul penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în baza probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri cu vârstele de 16, respectiv 18 ani s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, respectiv măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 
Referitor la speţa privind tânărul de 22 de ani reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt, în cadrul unui dosar penal întocmit de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul în vârstă de 22 de ani a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
STIRE INITIALA:

Astazi  dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 1 mandat de aducere, în municipiul Ploieşti şi într-o comună din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţe şi furt calificat.
Activităţile au constat în instrumentarea a 2 cauze penale.
Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele a trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani.

Cei trei au fost conduşi la sediul unităţii, pentru audieri.
Din cercetări a reieşit că, la data de 18 mai a.c., doi tineri, cu vârstele de 16, respectiv 18 ani, s-au întâlnit, în municipiul Ploieşti cu un alt tânăr în vârstă de 23 de ani, în vederea recuperării unei datorii băneşti de la acesta. Între cei trei a izbucnit un conflict, moment în care, tânărul de 23 de ani ar fi fost agresat în vederea recuperării sumei de bani pe care o datora celorlalţi doi tineri.
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti, într-o altă cauză penală au pus în executare 1 mandat de aducere, în municipiul Ploieşti, privind un bărbat în vârstă de 31 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi furt calificat.
În fapt, la data de 20 mai a.c., în timp ce se afla pe o strada din municipiul Ploieşti, un tânăr. de 21 de ani. ar fi fost agresat fizic de un bărbat în vârstă de 31 de ani pe motivul unui conflict verbal, spontan, care a izbucnit între cei doi. În timpul altercaţiei, tânărului în vârstă de 21 de ani i-ar fi căzut telefonul din buzunar, care, ulterior a fost sustras de celălalt bărbat implicat în altercaţie.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploieşti.


 

Sursa:IJP Prahova