Continua pericolul pe sosele din Prahova. Soferi depistaţi la volan, deşi aveau dreptul de a conduce suspendat sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 23 mai a.c., în jurul orei 16:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăeni au fost sesizaţi de către un bărbat despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe strada Intrarea Pădurii din oraş,  în care un autoturism s-ar fi răsturnat. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal pe strada Intrarea Pădurii, un bărbat în vârstă de 51 ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare acroşând un autoturism parcat pe partea carosabilă, ulterior răsturnându-se. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În urma evenimentului rutier, bărbatul nu a suferit vătămări corporale, nefiind transportat la spital. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 23 mai a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil,  în timp ce executau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DC 73B, în afara localităţii Gura Vadului au observat un autoturism al cărui conducător auto a frânat brusc, oprind pe partea carosabilă la vederea echipajului de poliţie.  
Cu ocazia deplasării poliţiştilor la autoturismul în cauză a reieşit faptul că, singura persoană din autoturism, un tânăr în vârstă de 20 de ani, care se afla pe locul din dreapta s-a mutat de la volan la vederea echipajului de poliţie. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că tânărul din comuna Călugăreni figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
În noaptea de 23 spre 24 mai a.c., în jurul orei 02:00,  poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Telecabinei din oraş au observat în trafic un autoturism condus de un bărbat, despre care existau informaţii potrivit cărora ar avea permisul de conducere suspendat. 
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză până la limita cu oraşul Azuga, acolo unde a fost oprit. 
Cu ocazia legitimării şoferului, la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din judeţul Constanţa.  
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că permisul de conducere al tânărului figurează cu restricţii-suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursă : IJP Prahova
 
 
Foto ilustrativ/playtech.ro