A fost furat bustul unui fost primar al Ploiestiului.Comunicat Politia Prahova
IJP Prahova a deschis o anchetă după ce bustul unui fost primar al Ploieştiului (Temelie Dinescu), a fost furat din cimitirul Viişoara.
În cazul în care hoţii vor fi identificaţi, aceştia urmează să fie cercetaţi penal pentru furt calificat şi profanare de cadavre sau morminte.
 
” Având în vedere apariţia în spaţiul public a articolului cu titlul :, Barbarie în Cimitirul Viişoara. Bustul unui fost primar al Ploieştiului a fost furat", compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova este abilitat să comunice următoarele :
 
Din primele verificări efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că în perioada 24 aprilie-20 mai a.c., persoane necunoscute ar fi sustras bustul unui fost primar al municipiului Ploieşti, care se afla aşezat pe soclul său, într-un cimitir din municipiul Ploieşti.
 
La acest moment se efectuează cercetări în vederea clarificării situaţiei de fapt, depistării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.
 
În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti s-au sesizat din oficiu fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi profanare de cadavre sau morminte.” precizează IPJ Prahova
 
Foto:stirileprotv.ro