Bursă de studiu la Parlamentul European la Bruxelles, câştigată de patru eleve ale Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul” Ploieşti

În perioada 18-20 mai, o delegaţie a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti (formată din elevele: Anghel Aytana, Derweesh Rania, Primăvăruş Daria şi Sîrbu Diana, coordonată de domnul profesor Hanganu Gelu) a participat la o vizită de studiu în cadrul Parlamentului European din Bruxelles, în urma câştigării premiului I la concursul “Viitorul Europei este viitorul meu”, organizat de doamna europarlamentar Ramona Strugariu.

Concursul viza prezentarea inovativă a cinci priorităţi pe care Uniunea Europeană ar trebui să le aibă în vedere pentru dezvoltarea în domenii precum educaţie, sănătate, tehnologie şi transport, tinerele remarcându-se printr-un videoclip ce prezenta aceste aspecte din perspectiva a două ţări europene cu grade diferite de dezvoltare, subliniind nevoia unităţii şi a identităţii europene.

Prin intermediul acestei burse de studiu, elevele au primit oportunitatea de a dezbate subiecte din actualitatea politică, economică şi socială alături de europarlamentari. Fiind abordate teme precum războiul din Ucraina, rolul justiţiei la nivel european şi refacerea economiilor europene post-pandemie, cele patru tinere şi-au cultivat pasiunea pentru implicare civiă.

Totodată, acestea au participat la o sesiune a Comisiei pentru Ocuparea forţei de muncă şi Afaceri Sociale (EMPL) din Parlamentul European - condusă de Dragoş Pîslaru.

Nu în ultimul rând, elevele au participat la o sesiune de Plen a Parlamentului, unde au putut observa reunirea eurodeputaţilor în hemiciclu, dar şi buna desfăşurare a dezbaterilor şi supunerea la vot a amendamentelor şi a rezoluţiilor legislative.

Bursa de studiu acordată a reprezentat o oportunitate de înţelegere a impactului UE asupra vieţii cetăţenilor şi a comunităţilor naţionale.

O felicităm pe doamna Strugariu pentru iniţiativa sa, pe domnul profesor Hanganu Gelu pentru susţinerea acordată şi, bineînţeles, pe cele patru tinere care au demonstrat că prospectiva Europei este pe mâini bune.

 
Sursa:Comunicat CNMV Ploiesti