POLIŢIŞTII PRAHOVENI ALĂTURI DE ELEVI, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI ,,SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”
 
În contextul celei de-a XVI-a ediţii a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, azi, 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, prin specialişti în prevenirea criminalităţii, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, ai Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, dar şi ai Birourilor Siguranţă Şcolară şi Protecţia Animalelor au desfăşurat la Şcoala Gimnazială ,,Andrei Mureşanu,, din Ploieşti o acţiune preventivă.  
În atenţia poliţiştilor, de această data au fost elevii claselor gimnaziale, participând la această activitate aproximativ 90 de elevi.
Au fost abordate subiecte precum rolul procesului de învăţământ în formarea tinerilor şi în acelaşi timp, consecinţele care pot surveni în urma unui comportament şcolar deviant prin apartenenţa la anturaje nepotrivite. 
Totodată, elevilor le-au fost prezentate materiale din cadrul proiectului ,,Fără discriminare!”, tematica abordată vizând noţiuni generale despre discriminare, formele acesteia şi exemple de situaţii concrete în mediul şcolar. 
La finalul activităţilor, elevii au asistat la demonstraţii practice, specifice domeniului de activitate al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova. 
Poliţiştii prahoveni vor continua activităţile informativ-preventive pe parcursul întregii săptămâni, în fiecărei zi fiind abordată o temă distinctă.
 
Sursa:IJP Prahova