Depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere
În dimineaţa zilei de 22 mai a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 102, în comuna Păuleşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în oraşul Băicoi. 
 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
O oră mai târziu, în jurul orei 09:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă a municipiului au oprit, pentru control, pe strada Orizontului un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Berceni. 
 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul a declarat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aspect confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date. 
 
De asemenea, cu ocazia verificării documentelor autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea Inspecţiei Tehnice Periodice este expirată, motiv pentru care bărbatul a fost sancţionat contravenţional, totodată, fiindu-i reţinut şi certificatul de înmatriculare. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 22 mai a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe strada Democraţiei din municipiul Ploieşti,  în care au fost implicate două autoturisme, existând suspiciunea că unul dintre conducătorii auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, acesta a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unuia dintre conducătorii auto, un bărbat în vârstă de 35 de ani, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 22 mai a.c., în jurul orei 17:15, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din localitate, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraş.
 
Întrucât bărbatul nu a putut prezenta poliţiştilor permisul de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date constatându-se faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Tot ieri, în jurul orei 17:45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului au oprit, pentru control, pe strada Domnişori, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiu. 
 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ