ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI.Amenzi de peste 29 000 lei, intr-o singura zi
Pe parcursul zilei de ieri, 20 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat acţiuni care au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră, combaterea fenomenelor cu impact stradal dar şi verificarea agenţilor de pază din unităţile de învăţământ.
În acest sens, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost la datorie pe parcursul zilei de ieri, astfel au acţionat pe drumurile naţionale din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pentru impunerea respectării regimului legal de viteză şi pentru combaterea folosirii telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice.
Peste 100 de autovehicule au fost controlate şi au fost efectuate peste 30 de testări cu aparatul etilotest.
Astfel, au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.005 lei.
Dintre acestea, 34 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare a fost retras.
Tot în cadrul acţiunii de ieri, poliţiştii rutieri au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a fost depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere.
De asemenea, şi poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au acţionat în intervalele orare 10.00-12.00, în zona de Centru a municipiului, în zona unităţilor de învăţământ.
Astfel, au fost legitimate 18 persoane şi verificate 10 unităţi de învăţământ.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare 500 de lei.
Totodată, la una din şcolile verificate, un agent de pază a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost sancţionat conform prevederilor Legii 333/2003.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ