Pericol pe soselele din Prahova. Alti soferi depistati la volan fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 20 mai a.c, în jurul orei 19.30, poliţiştii Secţiei de Poliţie rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în comuna Filipeştii de Pădure au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 34 ani din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 21 mai, în jurul orei 1.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza oraşului Buşteni s-ar fi produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale.
Din  primele verificări a reieşit că, un bărbat în vârstă de 31 de ani, în timp ce se conducea un autoturism din direcţia Braşov către Ploieşti, la KM 127+650 ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi părăsit partea carosabilă acroşând şanţul aferent sensului său de deplasare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
În jurul orei 3.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Doftanei, din muncipiu au oprit pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din oraşul Azuga.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa : IJP Prahova
 
Foto ilustrativ