Un bărbat din Ploieşti s-a urcat beat la volan şi fără permis. Acesta a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Rutier Prahova
La data de 20 mai a.c., în jurul orei 4.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că pe DN1B, din direcţia de deplasare Ploieşti spre Buzău se deplasează un autoturism, al cărui conducător auto posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice. În baza sesizării, poliţiştii au identificat de îndată autoturismul în cauză, care ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, din localitatea Valea Călugărescă. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,76 mg / l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă. 
 
Sursa : IJP Prahova
 
Foto ilustrativ