Concurs de educaţie rutieră, în şcolile prahovene
În zilele de 20, respectiv 21 mai a.c., poliţiştii prahoveni rutieri în colaborare cu reprezentanţii unităţilor şcolare au organizat concursul Educaţia Rutieră- Educaţia pentru Viaţă, atât în municipiul Câmpina cât şi în oraşele Vălenii de Munte şi Comarnic, destinat celor mai tineri participanţi la traficul rutier.
 
Scopul concursului este acela de a forma un comportament responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din clasele primare şi gimnaziale. 
 
În acest context, micii biciclişti, pe unităţi de învăţământ, în echipe mixte de câte patru elevi au învăţat, într-un mod practic şi distractiv cum să se deplaseze, în siguranţă, pe bicicletă. 
 
Echipele câştigătoare, în urma concursurilor de la nivel local vor participa pe data de 4 iunie a.c., la etapa judeţeană care se va desfăşura în comuna Bucov. 
 
O bună cunoaştere şi aplicare a legislaţiei în domeniu va forma un participant la trafic civilizat, cu conduită preventivă, la volan, pe bicicletă sau în calitate de pieton.
 
Sursa:IPJ Prahova