Continuă acţiunile Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova
La data de 18 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat acţiunile ce au avut drept scop intensificarea activităţilor de prevenire şi combatare a infracţionalităţii la regimul bunurilor contrafăcute şi a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.
În urma activităţilor, în cazul unuia din agenţii economici verificaţi, din cadrul unui centru comercial, din municipiul Ploieşti, poliţiştii au constatat că acesta oferea spre comercializare 32 de articole vestimentare inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice şi pentru care nu s-au putut prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute. 
În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 3.240 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Tot ieri, 18 mai a.c., poliţiştii  din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza au desfăşurat o activitate pe raza de competenţă, fiind efectuat un control la o societate comercială din oraşul Breaza, unde au fost identificate, expuse spre vânzare, articole vestimentare dar şi mai multe jucării ale căror inscripţii erau identice/ asemănătoare cu cele ale unor mărci protejate pentru care nu au fost prezentate documente justificative de provenienţă şi nici înscrisuri care să le ateste autenticitatea, respectiv certificate de conformitate. 
Având în vedere cele constatate, mărfurile în valoare de 238 de lei au fost confiscate, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Şi poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au efectuat activităţi de control la o societate comercială, din zona centrală a municipiului, cunoscând faptul că se comercializează articole vestimentare contrafăcute.
Astfel, aceştia au constatat faptul că reprezentantul societăţii oferea spre vânzare 11 articole vestimentare inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice şi pentru care nu s-au putut prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute. 
În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 319 lei au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ