Depistaţi la volan, deşi nu posedau permis de conducere sau se aflau sub influenţa alcoolului
La data de 17 mai a.c., în jurul orei 09:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă a  municipiului au oprit, pentru control, pe strada Oborului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în municipiu. 
 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
O oră mai târziu, în jurul orei 10:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Bucov au oprit, pentru control, pe DJ 159 un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în comună. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul în cauză fiindu-i încredinţat de către cumnatul său pentru a se deplasa la locul de muncă. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare.
 
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă a municipiului au oprit, pentru control, pe strada Zorelelor un autoturism despre care existau indicii ca ar fi condus de un minor. 
 
Cu ocazia legitimării persoanei care se afla la volanul autoturismului a fost identificat un minor în vârstă de 13 ani, iar pe locul din dreapta un tânăr în vârstă de 21 de ani. 
 
În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că autoturismul i-a fost încredinţa minorului de către tânărul în vârstă de 21 de ani care se afla pe locul pasagerului din dreapta. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare.
 
Seara trecută, în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza staţiunii au oprit, pentru control, pe DN 1, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Tot seara trecută, în jurul orei 21:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Fântânele au oprit, pentru control, pe D.C. 3B, un motociclu condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în comună. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din fericire, aceştia au fost depistaţi la timp, înainte de a produce evenimente rutiere grave. 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ