3000 ploiesteni au participat la parada de 1 decembrie. Nu au prea avut ce vedea

Desi autoritatile locale pregatesc de la an la an , cu mare tam tam evenimentele legate de Ziua National a Romaniei,anul acesta a avut loc cea mai slab pregatita parada militara .

Cateva trupe si tehnici militare ale Jandarmeriei Prahova,ISU Prahova si Politiei Locale respectiv trei avioane apartinand Aerodromului "Gheorghe Bănciulescu" Ploieşti,au participat la defilare. 

Evenimentul a cuprins o ceremonie religioasa,discursuri ale alesilor locali,depunere de coroane si jerbe la statuia  lui  Mihai Viteazu,  un concert susţinut de Ansamblul “ Flacăra Prahovei” ,  Filarmonicii Paul Constantinescu , al  artiştiilor de la   Casa  de Cultură “ IL Caragiale “ şi cei de la Teatrul  Toma Caragiu.

Inghesuiala ca la sfintele moaste , la traditionala fasole cu carnati .

Desi jandarmii deplasati la eveniment au incercat sa mentina ordinea publica  , ca fiecare ploiestean sa primeasca cate o portie de fasole cu carnati , cei prezenti s-au inghesuit si imbrancit , acestia pe langa faptul ca au transformat in traditie acest lucru  , au fost deranjati si de prezenta reprezentantilor mass-mediei locale .

Au fost distribuite in jur de 3 000 portii cu fasole si carnati.

Retragere cu torte , in seara aceasta.

Ca si anul trecut , evenimentele legate de Ziua Nationala a Romaniei se vor termina  la ora 18.00, atunci cand este programată retragerea cu torte , retragerea se va face din fata Primariei Ploiesti , traseul acesteia fiind Palatul Administrativ -   Bulevardul Republicii - statuia Mihai Viteazu  .

Peluza Latina – mesaj pentru clasa politica.

Imediat dupa teminarea ceremoniilor legate de Ziua Nationala a Romaniei , “latinii” au protestat pasnic printr-un mesaj catre toata clasa politica din Romania si cei care au uitat de faptele  domnitorul Mihai Viteazu.

“Marasti,Marasesti,Oituz.Multumim soldat ! 1918.Multi au uitat pentru ce ai luptat “.

Dupa trei  minute “latinii” au plecat spre casele lor .