Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat activităţi de educaţie rutieră la o unitate de învăţământ, din comuna Cornu
 
În cursul zilei de azi, 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat activităţi de educaţie rutieră la o unitate de învăţământ, din comuna Cornu.
 
Astfel, aceştia au întâlnit peste 130 de prichindei şi elevi, din clasele primare şi gimnaziale dar şi mai multe cadre didactice.
 
La activităţi, poliţiştii le-au prezentat celor mici indicatoarele rutiere, după care, aceştia au pus în practică, printr-un joc, principalele reguli ce trebuie respectate de pietoni.
 
O altă activitate interesantă pentru cei mici a fost prezentarea Labortorului de Educaţie Rutieră. Copiii au adresat întrebări, iar poliţiştii au răspuns curiozităţilor acestora şi le-au împărtăşit din experienţa lor.
 
Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, ca masură pentru siguranţa acestora, ca participanţi la traficul rutier, reprezintă o preocupare pentru poliţiştii prahoveni.
 
Prin aceste activitati, poliţistii urmăresc ca elevii sa fie foarte bine informaţi încă de la o vârstă fragedă, pentru ca numai aşa îşi pot forma un comportament responsabil, preventiv.
 
Sursa:IJP Prahova