Dosare penale la regimul rutier, în urma infracţiunilor constatate de poliţiştii prahoveni
 
 
La data de 12 mai a.c., poliţiştii Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au depistat, în trafic, pe raza municipiului Ploieşti, 2 conducători auto care circulau pe drumurile publice având numerele provizorii de circulaţie expirate. 
În fapt, în jurul orei 14:30,  pe strada Găgeni a fost depistat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiu, care avea numerele provizorii de circulaţie expirate din cursul lunii aprilie. 
O oră mai târziu, poliţiştii au depistat pe Bulevardul Bucureşti din municipiu, un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Câmpina, care avea numerele provizorii de circulaţie expirate, tot din cursul lunii trecute.
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
 
La data de 12 mai a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN 1, pe raza localităţii Româneşti circulă un autoturism care are o deplasare sinuoasă şi pune în pericol circulaţia traficului. 
 
La scurt timp, poliţiştii au depistat autoturismul indicat de apelant, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Bucureşti. 
Din discuţiile purtate cu acesta, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor sustanţe. 
 
Sursa:IJP Prahova