Acţiuni ale poliţiştilor prahoveni pentru depistarea conducătorilor auto care comit infracţiuni la regimul rutier
În dimineaţa zilei de ieri, 9 mai a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe direcţia DJ101R către DN1-E60, pe raza localităţii Comarnic. 
Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din oraşul Buşteni.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a alotor susbtanţe.
La data de 9 mai a.c., jurul orei 13:15, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Sălaj din municipiu, un autoturism condus de un bărbat.  
Întrucât tânărul în vârstă de 27 de ani, identificat la volanul autoturismului manifesta un comportament ciudat, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
La data de 9 mai a.c., în jurul orei 18:30, în timp ce desfăşurau activităţi de poliţie rutieră, pe raza comunei Podenii Noi, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Apostolache au oprit, pentru control, la intersecţia DJ 102 M cu DC 45, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Cărbuneşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca fiind expirate.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Tot ieri, în jurul orei 19:30, în timp ce îşi exercitau atribuţiile de serviciu pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, pe strada Gârbeasca din comuna Starchiojd, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Seara trecută, în jurul orei 23:30, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
În jurul orei 00:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, pe DN 1 A,  un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Aluniş. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, tânărul a prezentat, pentru control, o autorizaţie de circulaţie provizorie care avea termenul de valabilitate expirat din luna martie a acestui an. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.
 
În noaptea de 9 spre 10 mai a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Măgureni, poliţiştii din cadrul Secţiei dePoliţie Rurală Floreşti, au observat un autoturism ce se deplasa din direcţia DJ 720 spre DJ 145.
Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea spre DJ 145, acesta oprind după aproximativ un kilometru. 
În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Măgureni.
În interiorul autovehicului au fost identificaţi patru pasageri minori, iar din cercetările efectuate a reieşit faptul că autovehiculul cu care a fost depistat minorul îi aparţine mamei unui alt minor, pasager în autovehiculul în cauză.
În cauză, a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ