Prahoveni depistaţi la volan fără permis de conducere, sub influnţa alcoolului sau circulând cu un autoturism neînmatriculat
 
În dimineaţa zilei de ieri, 8 mai a.c., în jurul orei 07:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ştrandului din municipiul Ploieşti, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiu. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
La data de 8 mai a.c., în jurul orei 16:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe DN 1 B, în comuna Blejoi, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Păuleşti. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca fiind expirate din cursul lunii trecute. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe DN 1 D, în afara comunei Drăgăneşti, în care a fost implicat un autoturism. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Ploieşti ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se în afara părţii carosabile. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au oprit, pentru control, pe DN 1 B în comuna Bucov, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 02:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au oprit, pentru control, pe strada Fagului din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiu.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că permisul de conducere al bărbatului figurează cu restricţii-suspendat.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ