35 DE PERMISE DE CONDUCERE REŢINUTE DE POLIŢIŞTII RUTIERI in  cadrul Planului de acţiune alcool şi substanţe psihoactive
 
Politiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat activităţi în cadrul Planului de acţiune alcool şi substanţe psihoactive-Etapa ,,MARATHON’’.
 
În decursul a două zile, 7 şi 8 mai a.c., au fost reţinute 35 permise de conducere ale conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 45.675 de lei.
 
În cadrul acţiunilor au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 1200 de conducători auto.
 
Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier, fiind dispusă şi măsura reţinerii pentru 24 de ore, a unui conducător auto, în vârstă de 46 de ani din comuna Valea Călugărească.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri prahoveni au beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei care a monitorizat zonele arterelor principale din judeţ.
 
Cu această ocazie, recomandăm participanţilor la trafic să circule preventiv, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo în special în condiţii de carosabil umed sau vizibilitate redusă, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare şi să mărească atenţia, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
 
Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar şi despre efectul nefast al consumului de alcool.
 
Astfel de acţiuni continuă pentru ca riscul rutier să înregistreze valori descendente.
 
Sursa-video:IPJ PRAHOVA