Un şofer din Valea Calugareasca a fost reţinut pentru trei infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 19.45, poliţiştii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 1 B în comuna Valea Călugărească s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit că, un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe DN1 B, pe direcţia Buzău către Ploieşti a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în faţa sa, care era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Valea Călugărească.
 
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 23 de ani şi de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 46 de ani, care ulterior a fost condus la o unitate medicală,  pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul din comuna Valea Călugărească deţine permis de conducere necorespunzător categoriei de vehicul condus, în sensul că acesta figurează cu permis de conducere pentru categoriile AM şi Tr, iar în cauză era necesar permis de conducere categoria B.
 
De asemenea autovehiculul condus figurează în bazele de date ca fiind neînmatriculat, acesta fiind radiat din circulaţie încă din anul 2020.
 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 46 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ