Poliţiştii din Blejoi au reţinut un  prahovean, pentru comiterea a trei infractiuni
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi, au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi, din cadrul unui centru comercial din comuna Blejoi, cu privire la faptul că, o persoană ar fi sustras un articol vestimentar, în valoare de 250 de lei. 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, identificând persoana bănuită, ca fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Blejoi, care a recunoscut fapta comisă, iar articolul vestimentar a fost returnat reprezentanţilor societăţii.
Întrucât la nivelul unităţii de poliţie existau date şi informaţii, cu privire la faptul că, bărbatul ar conduce autovehicule fără a deţine permis de conducere, poliţiştii au procedat la depistarea acestuia în flagrant, în timp ce se deplasa cu autoturismul în parcarea centrului comercial.
În cauză, poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, moment în care bărbatul a introdus autoturismul în marşarier, lovind un alt autoturism care circula regulamentar în spatele acestuia.
În urma solicitării documentelor, acesta a declarat verbal faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acest lucru fiind constatat şi în urma verificării bazelor de date.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, procedându-se la conducerea acestuia la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 57 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/adevarul.ro