Oraşul Comarnic, gazda Cupei României şi Campionatului Naţional de Orientare
După ediţiile de succes din anii anteriori pandemiei, autorităţile locale susţin şi anul acesta organizarea „Cupei României”, a Campionatului Naţional de Ştafetă dar şi cea de-a IV-a ediţie a Cupei Oraşului Comarnic la Orientare. Aşadar, sportivii din mai multe state, dar şi de la cluburile de renume din ţară, se vor putea bucura din nou
de plaiurile comărnicene, dat fiind faptul că va exista şi o etapă de ranking mondial. Zona de concurs cuprinde versanţii Vârfului Gurguiata, întinzându-se până spre Valea Beliei. Concursul are loc sub auspiciile Federaţiei Române de Orientare, şi este organizat cu sprijinul Primăriei Comarnic şi clubului sportiv ”C.S. METROPOLITAN” Bucureşti.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 20-22 Mai 2022, în Plaiul Gurguiata. Weekend-ul va fi, aşadar, dedicat iubitorilor traseelor montane şi competiţiilor în aer liber, pentru că în cele 3 zile de concurs se vor derula nu mai puţin de 3 competiţii: Cupa României (cumulat 2 etape individuale) - cu etape de ranking mondial, Campionatul Naţional de Ştafetă (clasament ştafete de club sau reprezentative de judeţ) şi Cupa Oraşului Comarnic, competiţie dedicată elevilor din Comarnic, cu două etape individuale şi o etapă de ştafetă. Vor participa persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 75 de ani. Cele trei zile de concurs de la Comarnic marchează 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Orientare, dar şi un moment important pentru oraşul nostru: celebrarea a 512 ani de la prima atestare documentară a localităţii. De la 27 Mai 1510 datează primul document scris în care este menţionat numele localităţii, într-un hrisov domnesc. Pentru a sărbători aceste aniversări, sâmbătă 21 Mai 2022 autorităţile locale din Comarnic organizează, pentru participanţii la competiţii şi invitaţii la eveniment, un spectacol artistic de muzică şi dans, cu iz tradiţional, susţinut de tinerii talentaţi din oraş. Tot sâmbătă are loc şi Gala Campionilor - premierea celor mai buni sportivi ai anului 2021. Vineri şi duminică, 20 şi 22 Mai 2022, au loc etapele de concurs din Cupa României şi Cupa Oraşului Comarnic, dar şi festivităţi de premiere. Zona de concurs pentru toate etapele competiţiei se află la poalele muntelui Gurguiata şi vă aşteaptă să navigaţi printre pereţi stâncoşi, doline, mameloane şi bolovani. Înscrierile pentru Cupa Oraşului Comarnic sunt gratuite.
Pentru al patrulea an deja, competiţiile sportive de Orientare organizate pe dealurile înalte ale Comarnicului au menirea de a scoate oraşul nostru din anonimat, de a supune atenţiei publicului larg toate frumuseţile de care acesta dispune, ca zonă urbană atipică şi extrem de ofertantă – pentru sportivi, turişti...şi nu numai.