Poliţiştii prahoveni acţionează în continuare pentru siguranţa traficului rutier (video)
Pe parcursul zilei de ieri, 6 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat acţiuni care au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră.
 
În acest sens, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe drumurile naţionale din judeţ pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, dar şi pentru combaterea nerespectării de către conducătorii de biciclete a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Peste 160 de autovehicule au fost controlate şi au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest.
 
Astfel, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.340 de  lei.
 
Dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru abateri săvârşite de biciclişti, iar 10 sancţiuni au fost aplicate pietonilor.
 
Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
De asemenea, în intervalele orare 8.00-10.00 şi 16.00-18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte şi cei ai Secţiei de poliţie Rurală Bălţeşti au desfăşurat acţiuni pe raza acestora de competenţă, pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum şi pe linia celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, au fost legitimate peste 70 de persoane şi controlate peste 50 de autovehicule.
 
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.845 de lei.
 
De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare a fost retras.
 
Acţiunile poliţiştilor prahoveni vor continua şi în perioada următoare!
 
Daţi dovadă de responsabilitate în trafic, conduceţi preventiv, fiţi atenţi şi nu vă grabiţi, deoarece important este să ajungeţi în siguranţă la destinaţie.
 
Depistaţi circulând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu numerele provizorii expirate
 
La data de 6 mai a.c., în jurul orei 17:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în localitatea Valea Călugărească au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care circula din direcţia satului Arva către DN1B.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 1:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Daciei un autoturism a lovit o ţeavă de gaze.
 
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat autoturismul în cauză, la volanul căruia se afla o tânără în vârstă de 22 de ani, care a circulat pe strada Daciei către strada Traian şi ajungând în dreptul unui imobil, în timp ce parca maşina ar fi acroşat un branşament de gaze provocând astfel avarierea acestuia.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie al autoturismului este expirat din cursul lunii martie a.c. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Sursa:IPJ Prahova