Spectacol automobilistic pe Bulevardul Independentei din Ploiesti  , în weekend-ul 14-15 mai

Ploieştul dă startul sezonului competiţional 2022 în Campionatul Naţional de Super Slalom (CNSS) şi în Campionatul Naţional de Îndemânare Auto (CNIA), evenimentul ”Trofeul Ploieşti 1 urmând să se desfăşoare în perioada 14-15 mai, pe Bulevardul Independenţei, sub autoritatea Federaţiei Române de Automobilism (FRAS).

Ploieştiul revine pe harta motorsportului românesc în 2022, odată cu debutul Campionatului Naţional de Super Slalom (CNSS) şi a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto (CNIA), eveniment organizat de GT Auto Club Sportiv, în weekend-ul 14-15 mai, pe Bulevardul Independenţei (zonă START - Rondul 2).

În ultimul deceniu, Asociaţia GT Auto Club Sportiv a mai organizat cu succes campionate de îndemânare auto în diverse centre comerciale din zona limitrofă a Ploieştiului, dar de această dată propune un regal automobilistic chiar în zona de promenadă a oraşului, având sprijinul şi implicarea Primăriei Municipiului Ploieşti.

Evenimentul este structurat în două zile, sâmbătă, 14 mai, fiind programate antrenamentele libere, în intervalul orar 12.00 - 20.00, în timp ce duminică, 15 mai, de la ora 10.00, va avea loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manşe de concurs şi festivitatea de premiere (în jurul orei 19.30).

Ambele campionate au la bază îndemânarea auto, cu următoarele precizări:

CNSS: Participă piloţii experimentaţi, cei cu vechime în îndemânare auto, viteză în coastă, circuit sau raliuri, care vor garanta publicului prezent un spectacol de zile mari prin abordările traseelor de slalom. Lor li se vor adauga juniorii, cu vârste între 14 şi 18 ani, participările feminine şi seniorii de peste 65 de ani.

CNIA: Participă piloţii debutanţi, cei care fac primii paşi în motorsport, aceştia având şansa de a învăţa elementele de bază în îndemânarea auto, atât de necesare pentru a le dezvolta abilităţile specifice acestui gen de competiţie. După trei ani competiţionali, în funcţie de aspiraţiile şi talentul fiecăruia, sportivii pot promova în CNSS sau în campionate de viteză în coastă, circuit sau raliuri.

Manşele de concurs programate duminică, 15 mai, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a FRAS (https://ro-ro.facebook.com/FRAS.RO/).

Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele special amenajate pentru spectatori şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine privind siguranţa deplasării pe lângă circuitul special amenajat pe Bulevardul Independenţei (rondul 1 - parcul de service şi rondul 2 - zona start).

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Ploieşti, AFI Ploieşti, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, ISUJ Prahova, Poliţia Locală Ploieşti, IJJ Prahova Colonel Alexandru Enescu, SGU Ploieşti.

Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii de la Valtec (ulei Repsol), Metalubs, Tegee International, Omega Motorsport, vinuri spumante Angelli, iar piloţii participanţi vor beneficia de service de roţi gratuit de la AutoZone-Vianor.

 

Următoarea etapă din cadrul CNSS şi CNIA, Trofeul Ploieşti 2, se va desfăşura tot la Ploieşti, în perioada 4-5 iunie, şi tot pe Bulevardul Independenţei.

Sursa:Comunicat  Federaţia Româna de Automobilism (FRAS)