Poliţiştii  prahoveni din cadrul Biroului  Rutier şi Biroului  Drumuri Naţionale şi Europene au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linie rutieră, în vederea combaterii abaterilor săvârşite de biciclişti si soferi
La data de 5 mai a.c., în jurul orei 15:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au oprit, pentru control, pe Bulevardul Independeţei din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Ploieşti. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie este expirat din cursul lunii martie a.c. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat. 
 
La data de 5 mai a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, între un autoturism şi un motociclu, care a avut loc pe strada Mihai Bravu, din oraş. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători, acesta a indicat valoarea de 1,36  mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului în vârstă de 49 de ani care se afla la volanul autoturismului, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ