Prahoveni depistaţi la volan de poliţişti, fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului
La data de 4 mai a.c., în jurul orei 17:30, in timp ce acţionau pe raza oraşului, pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au oprit, pentru control, un autotursim condus de o tânără în vârstă de 22 de ani, domiciliată în oraş. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autovehiculului, tânăra nu a putut prezenta permisul de conducere, constatându-se cu ocazia interogării bazelor de date faptul că aceasta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
La data de 4 mai a.c., în jurul orei 22:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, pe direcţia de deplasare Ploieşti-Braşov circulă un autoturism care are o deplasare sinuoasă, fiind posibil ca şoferul acestuia să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La scurt timp, autoturismul a fost depistat şi oprit regulamentar pe Drumul Naţional 1 B, în zona localităţii Blejoi, conducătorul autoturismului fiind identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Ploieşti. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ